Barbecue arrangementen op de Veluwe

Van Boeren barbecue tot Low and Slow American style barbecue.

Kom heerlijk barbecueën op de Veluwe. 

Simpel boer'n grillen of toch een geheel unieke beleving van LOW AND SLOW American style BBQ zoals het van oorsprong bedoeld is. Aan u de keuze!

Direct grillen op de barbecue
De meest voorkomende manier om te grillen op de BBQ is direct grillen. Het is de bekendste manier en iedereen kan het. Of je nu een BBQ hebt die werkt op gas, briketten, houtskool of je hebt een slinger BBQ, we doen het allemaal met gemak. Bij direct grillen op de BBQ leg je het stuk vlees of vis direct boven de warmtebron.

Afhankelijk van uw keuze en de grootte van de groep, krijgt u van ons of een houtskool BBQ kruiwagen, een gas BBQ of een BBQ swing.

LOW AND SLOW AMERICAN STYLE BBQ zoals het van oorsprong bedoeld is
'Low and Slow’ is een Amerikaanse verwijzing naar de echte manier van barbecueën: vlees, vis en groenten worden op een lage temperatuur langzaam indirect gegaard naast houtgestookt vuur. Hierdoor krijgt het eten de tijd om subtiele smaken te ontwikkelen. In Nederland is deze authentieke manier van koken in opkomst en er zijn zelfs al wedstrijden voor. Bij Dagje uit Veluwe houden wij van deze manier van koken. Vlees- en visgerechten krijgen de tijd om de subtiele rooksmaak in zich op te nemen, het wordt heerlijk mals en alle sappen blijven behouden.

En hoe 'slow' doen wij het?
Onze spare-ribs liggen zo’n zes uur op de smoker en onze varkensschouders, voor het befaamde broodje pulled-pork, maar liefst zestien uur. Zo slow dus.

Wat kunt u verwachten?
Aangezien kwaliteit tijd kost, bereiden wij het vlees voor u voor op onze smoker. Bij aanvang van uw BBQ-middag of BBQ-avond staat een gedeelte van het vlees al heerlijk gaar op u te wachten. 

Afhankelijk van de groepsgrootte en uw wensen kunnen wij een aantal vlees soorten aanbieden zoals:

  • Beercan chicken
    Dit is en blijft toch een van onze favorieten: kip en BBQ gecombineerd met bier, er is geen betere match wat ons betreft! Je ziet dit gerecht onder verschillende namen op internet voorbij komen zoals ‘bierblikkip’, ‘kip op blik’ of ‘bierkip’. Misschien bij u bekend, maar toch willen we deze BBQ-klassieker alsnog een erepodium geven want dat verdient dit gerecht. En terecht, want een sappiger kip ga je niet vinden! Het gaat uiteindelijk om het beetje vocht wat nog in het blikje zit en de stabiliteit van de kip (dat deze rechtop blijft staan). We willen namelijk dat de kip rondom gelijkmatig gaart en overal een even knapperig huidje krijgt.
  • Smokey and stickey chicken wings                                                                               Heerlijk malse sappige gerookte kippenvleugels met een lekkere stickey saus om je vingers bij op te eten.
  • Pulled pork                                                                                                                     
    Pulled pork staat voor een langzaam gegaard stuk varkensvlees. Over het algemeen gebruiken we hiervoor procureur en de gehele schouder. Pulled pork is een stuk varkensvlees dat wordt gemarineerd (gedurende een dag) om het vervolgens te garen en af te laten koelen. Daarna laat het vlees zich gemakkelijk uit elkaar trekken, iets waar de naam vandaan komt                                                                                                               
  • Beef short ribs                                                                                                                     
    Als je nog nooit eerder van de rundershort-ribs hebt gehoord dan mis je een van de heerlijkste dingen in het leven! Je verrast er vriend en vijand mee! Runder short ribs moet je zo zacht bereiden dat het vlees letterlijk van het bot valt als je er met een vork langs gaat. Echt een stuk vlees dat je een keer geprobeerd moet hebben.
  • Spare ribs                                                                                                                                    Lekkere stickey of dry rub spare ribs, daar smult toch iedereen van!

Bij grote groepen adviseren wij ondersteuning van een echte BBQ chef. Naar wens kunnen wij dan ook andere overheerlijke vlees soorten serveren die een speciale bereiding nodig hebben, zoals o.a.: Jodenhaas, Bavette, Cote du Boeuff en Brisket.

  • Jodenhaas                                                                                                                      Jodenhaas (ook wel schouderhaas of diamanthaas genoemd). Het jodenhaasje is het meest malse stukje vlees / spier uit de schouder, het bevindt zich boven op het schouderblad. Het vlees heeft geen werkfunctie en is daardoor absoluut niet taai, maar juist overheerlijk en super mals.                                                             
  • Bavette                                                                                                                                            De bavette is de dikke rand vlees die in de ‘vang’ van de koe zit. Het is een speciaal stukje vlees die in de volksmond ook wel flanksteak, vanglap, vinkelap of halve maan genoemd wordt. De vang zit bij een koe tussen de bil en de borst, vrij onderaan in de buik. De spieren in dit gebied zijn veel in beweging en dat maakt het vlees een beetje steviger. Het heeft een lange, grove draad en een fantastische smaak. 
  • Cote du Boeuff                                                                                                                            De côte de boeuf is de culinaire benaming voor een ribstuk of rundersteak, het deel dat zich bevindt tussen de dunne lende (waarvan de entrecote is gemaakt) en de hals. Het vlees bevat een fijne draad, is zacht en bevat slechts een dun laagje vet. Het vlees wordt voordat u het krijgt eerst gerijpt, waardoor het zachter en voller van smaak wordt.
  • Brisket                                                                                                                                              Ook wel puntborst genoemd, dit over het algemeen grote stuk vlees wordt low en slow bereid tot wel 16uur! Brisket heeft een bijzondere smaak.
  • Varken aan het spit                                                                                                                  Heerlijk zo'n speen varken langzaam gegaardis boven de grill.

BOEREN GRILL BBQ ARRANGEMENT standaard
Bestaande uit:

  • Top kwaliteit Oer-Hollands vlees:
    karbonades, speklappen, satéstokjes, barbecueworsten, hamburgers, kiphawaïspiezen.
  • Verse salades: rundvlees & koolsalade.
  • Diverse sauzen.
  • Stokbrood & Kruidenboter.

Extra informatie:
Exclusief drinken. Drankjes kunnen per consumptie of via een arrangement afgenomen worden.
Prijs: vanaf € 15.-, kinderen € 1.50 per levensjaar 

HERENBOER GRILL BBQ ARRANGEMENT (LUXE)
Bestaande uit:

  • Top kwaliteit Oer-Hollands vlees:
    biefstuk, saté van de haas, shaslick, hamburger excellent, kiphawaïspiezen, spareribs, speklappen.
  • Verse salades: rundvlees & koolsalade & zalmsalade.
  • Diverse sauzen.
  • Stokbrood & Kruidenboter.

Extra informatie:
Exclusief drinken. Drankjes kunnen per consumptie of via een arrangement afgenomen worden.
Prijs: vanaf € 18,50, kinderen € 1.85 per levensjaar

LOW AND SLOW AMERICAN STYLE BBQ (EXCELLENT)
Afhankelijk van uw wensen en groeps groote.

Extra informatie:
Exclusief drinken. Drankjes kunnen per consumptie of via een arrangement afgenomen worden.
Prijs: vanaf € 27.50 p.p., kinderen € 2,- per levensjaar. 

In overleg kunnen er  ook speciale overheerlijke bijgerechten, desserts of kaasplankjes geserveerd worden.

 Wat is nou een feest zonder Live muziek of DJ? Ook dit kunnen wij voor u verzorgen! Van een knallende party tot een intieme sfeer, live muziek maakt het feest compleet. Wij werken enkel met professionals. Vraag naar de mogelijkheden.

    Alle activiteiten

    Rondleiding Aardbeien kwekerij - Dagje uit Veluwe

    Aardbeien kwekerij

    Achery Attack- Dagje uit Veluwe

    Archery Attack

    Barbecue

    Bubbelbal- Dagje uit Veluwe

    Bubbelbal

    Huifkartocht- Dagje uit Veluwe

    Huifkartocht

    Koe knuffelen- Dagje uit Veluwe

    Koe knuffelen

    Lasergamen Veluwe - Dagje uit Veluwe - activiteiten Veluwe

    Lasergamen

    Picknicken

    Workshop Kaas maken - Dagje uit Veluwe

    Workshop kaas maken