Route Bos en IJsselvallei

Ervaar de rust en ruimte als u over de dijk door de prachtige IJsselvallei en door de bossen rijdt in een Oldtimer Daf!

Dagje uit veluwe_oldtimer huren_bos en ijsselvallei route

Geniet in een Oldtimer Daf van de rust en ruimte van de Veluwe.

Ervaar de rust en ruimte als u over de dijk door de prachtige IJsselvallei of door de bossen rijdt. Of u nou in de lente, zomer, herfst of winter door de IJsselvallei tourt, het is altijd een adembenemend gezicht. Elk jaargetijde heeft zijn eigen invloed op de natuur en de dieren, met alle charmes van dien.

Tijdens deze route rijdt u langs prachtige historische dorpjes, waarover u veel informatie vindt in de routebeschrijving. Om een indruk te krijgen, informeren wij u alvast kort over het dorp Veessen.

Veessen is een dorp in de gemeente Heerde, in de Nederlandse provincie Gelderland. In 2016 telde het dorp 465 inwoners. In de omgeving van het dorp wonen nog eens ruim 200 inwoners. Het dorp is gelegen aan de westelijke oever van de rivier de IJssel. De plaatsnaam kwam in 1217 voor als Vesce, al bestaan er twijfels of daar werkelijk het huidige Veessen mee bedoeld werd. Het is in elk geval wel duidelijk dat in 1365 de plaats als Vesen werd geschreven. In 1459 dook de huidige spelling van de plaatsnaam op. Op 1 januari 1812 werd Veessen als zelfstandige afgesplitst van Heerde. Op 1 januari 1818 kwam er alweer een einde aan de zelfstandigheid en keerde Veessen terug bij Heerde. Opvallend detail is dat de gemeente Veessen geen gemeentewapen had. Op een aanvraag van 29 juli 1816 gaf de burgemeester van Veessen zelfs aan dat men er ook niet voor in aanmerking wilde komen.

Veessen heeft een basisschool, "De IJsselvallei". Er zijn enkele winkels. In Veessen staat een kerk, eigendom van de PKN-gemeente. Noemenswaardig is het orgel, gebouwd door Petrus van Oeckelen. Als een van de weinige orgels van de hand van deze bouwer is dit orgel nog in oorspronkelijke staat. Verder is er een voetbalclub genaamd VEVO en een fanfare die "Vivo" heet. Het dorp telt drie campings. In het buitengebied van Veessen zijn melkveebedrijven gevestigd. Aan de IJsseldijk staat de Mölle van Bats, een korenmolen uit 1779. Er is een voet-fietsveer tussen Veessen en Fortmond.

In deze route bieden wij u een aantal stoptips, even lekker uitwaaien en picknicken langs de IJssel of even de benen strekken op de heide? Deze route heeft alles voor een heerlijk dagje uit op de Veluwe!  

Extra informatie:
De route beslaat 90 kilometer.
Deze route duurt circa 3,5 à 4,5 uur, afhankelijk van het aantal stops.
Deze route is goed te combineren met een overheerlijke BBQ bij onze BBQ boerderij
Tip: Neem een picknick mand met alleen de beste streek producten uit de regio mee.

Prijs:
€ 42.50 p.p. op basis van 4 personen per Oldtimer.

Beoordelingen Dagje uit Veluwe

Lees hieronder de ervaringen met Dagje uit Veluwe. Wilt u zelf ook uw ervaring delen? Laat dan uw beoordeling achter.

*****

Bos en heide route

"Bedankt voor de mooie bos en heide route! Wij hebben genoten van de prachtige omgeving.Het was mooi touren in de Daf."

Fam. Meyer

*****

Posbank route

"Hallo, wij hebben een hele leuke dag gehad in de Daf. De route was heel mooi! Bedankt!"

Jaap en Gea

*****

Bos en heide route

"Beste Dagje uit Veluwe,Wat een mooie route! Het rijden in de Daf bracht bij ons herinneringen van vroeger naar boven. We hebben prachtige kastelen gezien onderweg  en daarvan zo genoten!"

Fam. Jansen 

Alle routes

Dagje uit Veluwe_Oldtimer Daf huren_Posbank route

De Posbank route

Op een unieke manier genieten van de natuur en prachtige slinger weggetjes. Wij hebben een prachtige route uitgezet. U komt langs tal van mooie uitzichten, picknick plaatsen en een speciaal uitzicht punt waar regelmatig wilde dieren gespot worden!

De route beslaat 135 kilometer en duurt circa 5 à 6 uur.

Bos en Heide route - Veluwe - Oldtimer huren - Dagje uit Veluwe

Bos en Heide Route

Deze route brengt u langs de prachtige uitgestrekte heide en over mooie slinger wegen door de bossen. We hebben diverse stoptips in de route, u kunt onder andere heerlijk genieten van het beste schepijs uit de Veluwe of op een prachtig terras van een kasteel vertoeven.

De route beslaat 85 kilometer en duurt circa 3 à 4 uur.

Dagje uit veluwe_oldtimer huren_bos en ijsselvallei route

Bos en IJsselvallei

Ervaar de rust en ruimte als u over de dijk door de prachtige IJsselvallei of door de bossen rijdt. Of u nou in de lente, zomer, herfst of winter door de IJsselvallei tourt, het is altijd een adembenemend gezicht. De route beslaat 90 kilometer en duurt circa 3,5 à 4,5 uur. 

Dagje uit veluwe_oldtimer huren_kaas maken route

Kaasmaken route

Deze route brengt u door de landerijen en langs vliegveld Teuge, waar regelmatig parachutisten springen, naar de locatie waar de workshop Kaas maken gehouden wordt.

De route beslaat 55 kilometer en duurt exclusief de workshop kaas maken circa 3 uur, inclusief workshop kaas maken circa 5 uur.

Rondleiding Aardbeien kwekerij - Dagje uit Veluwe

Proef de Veluwe

Tijdens deze route gaat u op streekproducten jacht in een oldtimer Daf! Deze route brengt u over mooie plattelandse wegen langs allerlei boerderij winkels.

De route beslaat kilometer en duurt circa .. à .. uur.Oldtimer huren | Dagje uit Veluwe

Vrij rijden

De goedkoopste mogelijkheid om te touren met een Oldtimer Daf 33 over de Veluwe.

U ontvangt geen route en kunt 2 uur lang naar eigen inzicht de Veluwe ontdekken.